Search
Now showing items 1-5 of 5
Program kontrole infekcije svinja virusom hepatitisa E u lancu proizvodnje od farme do potrošača u Republici Srbiji
(Beograd : Naučni institut za veterinarstvo Srbije, 2017)
Virus hepatitisa E svinja, koji je sličan virusu hepatitisa E ljudi, prvi put je izolovan i opisan u SAD 1997. godine (Meng i sar., 1997). Virus hepatitisa E (hepatitis E virus – HEV, eng.) je najpre bio svrstan u familiju ...
Program kontrole parazitskih infekcije svinja u lancu proizvodnje od odgajivača do potrošača
(Beograd : Naučni institut za veterinarstvo Srbije, 2021)
Osnovni cilj programa kontrole parazitskih infekcija jeste podizanje zdravstvenog statusa svinja u Republici Srbiji. Sprečavanjem pojave i širenja parazitskih infekcija preduzimanjem određenih preventivnih mera na farmama ...
Program kontrole gastrointestinalnih helminata malih preživara u lancu proizvodnje od odgajivača do potrošača
(Beograd : Naučni institut za veterinarstvo Srbije, 2022)
Gajenje malih preživara, ovaca i koza, predstavlja značajnu granu stočarske proizvodnje. I pored činjenice, da broj ovaca i koza na društvenom i individualnom sektoru proizvodnje povremeno varira, ovoj grani privrede i ...
"Zlatarski plus sir" : Sir sa sopstvenom zaštitnom bakterijom - Lactococcus lactis ssp.lactis
(Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, 2019)
Растуће потребе за природно сигурном и здравствено безбедном храном, довело је до појачаног
интереса за употребом бактериоцин-продукујућих бактерија млечне киселине (БМК), које се као
протективне културе користе за ...
"Zlatarski bio“ sir : Sir sa prirodnim bioprotektorom hrane – bakteriocinom
(Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, 2019)
Сaзнaњa вeзaнa зa прoдукциjу бaктeриoцинa прeдстaвљajу вaжaн мoмeнaт у биoлoшкoj зaштити
хрaнe, с oбзирoм дa њихoвa примeнa oмoгућaвa бaктeрицидни или бaктeриoстaтски eфeкaт нa
oдрeђeнe штeтнe микрooргaнизмe, кojи сe сa ...